Zoeken in deze blog

30 juli 2007

Gezocht: Vergeten Verhalen door journalistenWereldwijd gonzen miljarden verhalen over evenzoveel gebeurtenissen op onze aardbol. Soms zijn ze zonder meer de aandacht van het Nederlandse publiek waard, maar worden ze toch niet opgepikt door de Nederlandse media. Verhalen die ongezien en ongehoord blijven. Vergeten Verhalen.

De Dick Scherpenzeelstichting zoekt die verhalen. Verhalen afkomstig uit niet-westerse landen, die mogelijk relevant zijn voor het streven naar een eerlijkere welvaartsverdeling. Verhalen die misschien minder vlot in de formats van redacties passen maar die vanuit de journalistieke verantwoordelijkheid niet mogen blijven liggen.

Laat uiterlijk 31 augustus je ideeën voor zulke verhalen achter op www.hetvergetenverhaal.nl, in maximaal vijfhonderd woorden. Maak in ieder geval duidelijk waar het verhaal over gaat en waar het zich afspeelt. Een breed samengestelde jury selecteert de beste tien ideeën, die worden belicht in een speciale uitgave: Vergeten Verhalen 2007. Deze wordt meegestuurd met de onzeWereld en De Journalist. De Dick Scherpenzeelstichting organiseert bovendien een debat voor journalisten, over de vraag waarom deze verhalen niet zijn opgepikt door de media en vraagt redacties van kranten en televisierubrieken alsnog een of meer verhaalideeën uit te werken. Zo zet de Dick Scherpenzeelstichting journalisten op scherp.

Geen opmerkingen: