Zoeken in deze blog

24 augustus 2007

Archiefzoeker.nl van start

Mijn nieuwe website wordt www.archiefzoeker.nl. Een site voor gevorderde archiefonderzoekers. Bent u op zoek naar het kadastergegevens, een huwelijksakte, een voetbalarchief, buitenlandse archiefdatabases met documenten over Nederland of Belgiƫ. U kunt dan terecht bij Archiefzoeker.nl
Bent u op zoek naar een televisiearchief, een oude Nederlandse film of het archief van een politicus. Met slim zoeken in de Archiefzoeker heeft u hem zo gevonden. Sneller dan met Google.
U wilt weten welke verdragen er tussen ons land en Irak zijn gesloten? U wilt een archief van een Nederlandse artiest inzien? Dan kan de archiefzoeker u helpen.
Alle plaatsen van Nederland en Vlaanderen zijn ingevoerd. Ook ruim 7000 plaatsen die in naam niet meer bestaan. U kunt dus prima geografisch zoeken.
Momenteel zitten er 1055 databanken en archiefinstellingen in de database van de Archiefzoeker. Ik heb er nog ruim 2000 'op de plank liggen' in mijn persoonlijke databank. Deze wil ik de komende maanden gaan toevoegen aan de Archiefzoeker databank. Dus dit is nog maar het begin.
Met Archiefzoeker.nl verdwijnt de oude Databank Archieven Nederland en Vlaanderen (DANV). Geen probleem want de databanken waarin u kunt zoeken naar Nederlandse en Vlaamse archiefinstellingen zijn al te vinden via de Archiefzoeker.

En als de Google zoekmachine is langs geweest, zijn alle ingevoerde records ook via Google te vinden! :-)

Geen opmerkingen: