Zoeken in deze blog

30 augustus 2007

De onzin verhalen van DG Judith Van Kranendonk

Dank voor u vele reacties. Blijf ze sturen.
Hoe weinig directeur-generaal van het Ministerie van OCW Judith van Kranendonk wel weet van het archiefwezen en archiefopleidingen blijkt uit haar opmerking: Wel is het een conditio sine qua non dat betrokkene dit diploma binnen één jaar haalt.

Het is in Nederland niet mogelijk om een archiefdiploma te halen binnen één jaar.
De Universiteit van Amsterdam:
De Master duurt anderhalf jaar. Het tweede semester is een leerwerkplaats, dat wil zeggen dat je opdrachten uitvoert en onderzoek verricht bij een organisatie of bedrijf. De WO-opleiding tot archivaris wordt zowel in voltijd als in deeltijd aangeboden. De duur van de deeltijdopleiding is afhankelijk van vooropleiding en werkervaring.

In België (Vrije Universiteit te Brussel) kan het wel, maar dan moet men voltijds aan de slag gaan. In deeltijd is het twee jaar.

Maar ook dit zullen ze wel buiten wettelijk even regelen bij het Ministerie van OCW.
Heerlijk zo'n overheid die zich niet aan de wet wil houden en allerlei slinkse wegen zit te bedenken om hun man/vrouw naar voren te schuiven.
Ik wens Plasterk nu ook maar veel succes met zo'n directeur-generaal.

Nog een per email toegezonden reactie:
"Op 6 september staat Kamerdebat over beleidslijn cultuur Plasterk op de agenda (maar uit wandelgangen vernomen mogelijk uitgesteld). Er dienen kamervragen te worden gesteld."

Geen opmerkingen: