Zoeken in deze blog

9 augustus 2007

Lesbisch in Zuid-Afrika is levensgevaarlijk

Die idiote homo-haat heeft weer vreselijk toegslagen. Deze keer in Zuid-Afrika. Er zijn daar in juli drie lesbische vrouwen vermoord, alleen vanwege hun sexuele geaardheid. Ook daar de middeleeuwen terug.
Lees bericht van vandaag op BBC Nieuws: SA lesbians 'targeted for murder'. Overigens is dit geen echt nieuws voor mij, want al in 2006 verschenen berichten over moord en mishandelingen van lesbische vrouwen in Zuid Afrika van Human Right News: Murder Highlights Violence Against Lesbians en het URIN AFrica bericht: Murder of young lesbian sparks homophobia concerns van februari 2006.

De situatie in de Middeleeuwen:
U kunt daarvoor bijvoorbeeld de vele gerechtelijke archieven raadplegen. Zo is er online een toegang op de schepenbank van 's Hertogenbosch (1550-1803). Deze archieven zijn toegankelijk gemaakt via de databank Dataschurk.
In deze databank vond ik twee processen van sodomie. Eén uit 1600 tegen Peter Petersen Van Goch en één uit 1732 tegen de gehuwde Pieter Essmits of Smits. Deze laatste was een pedofiel, want het slachtoffer was Jantje van Berkum (9 jaar oud). Pieter heeft zich in Oss aan Jantje vergrepen en is toen gevlucht. Het is niet goed met hem afgelopen: "Verdachte is gehuwd met Anna Kreefs. Vlucht naar Hellevoetsluis vanwaar hij naar West-indie tracht te ontkomen, doch verdrinkt. In dossier wordt gerefereerd aan "soo menigvuldige exemplaire straffen zeedert eenige jaaren in de nabuurige Provincien van Sodomieten geinfligeert"
Het proces tegen Peter Petersen Van Goch gaat niet door. We lezen in de gegevens van Dataschurk: "Proces kan geen voortgang vinden omdat de Schepenbank niet weet hoe te handelen omdat "alsulcken atrocen (=gruwelijk)delict in het quartier noijt bekendt of gehoijrt" is. Dossier bestaat uit een rekwest van Jonker Richard van Vlierden aan de kanselier met de vraag hoe verder te andelen."

Ik hoop over enkele jaren dat we de criminele verslagen van alle poten- en pottenramers te kunnen lezen. Dat zou n.l. betekenen dat er veel worden opgepakt.


Onderzoek in homo- archieven. Lees bericht o.a.: Het Archiefforum.

Geen opmerkingen: