Zoeken in deze blog

18 oktober 2007

Jeannette Klusman

Docent Jeannette Klusman neemt na 23 jaar afscheid van de School voor Journalistiek In Tilburg (Fontys). Ze doet dat door een priemend stuk (deel van haar afscheidsrede) te publiceren in De Nieuwe Reporter onder de titel: Is er nog plaats voor hbo’ers in de 'serieuze' journalistiek.
Ze trekt in dit artikel, u moet het zeker lezen, fel van leer tegen de eisen die de opleidingen journalistiek stellen, de kwaliteit van de studenten en incompetentie van de leiding en HBO-raad. Zelf geef ik op meedere HBO opleidingen journalistiek gastlessen en helaas.... Jeannette Klusman heeft grotendeels gelijk.
Ze vergeet echter wel een belangrijke groep te noemen. Ze behoorde er zelf toe: dat zijn de docenten zelf aan de HBO opleidingen journalistiek. Hun kwaliteit, hoe staat het daar mee? Je kunt jaren op een HBO opleiding lesgeven zonder enige vorm van verplichte bij- en nascholing. Klusman heeft het over willen, kunnen en kennen van de studenten. Waarom niet van de docenten? Slechts in één kort stukje komt de docent aan bod: Meer core business voor student én docent, oefenen en vergaren, kunnen en kennen.
23 jaar verbonden zijn aan een opleiding en dan jezelf vergeten.

Geen opmerkingen: