Zoeken in deze blog

30 oktober 2007

Nieuwe versie NARCIS

Nieuwe versie website NARCIS is sinds 23 oktober j.l operationeel. NARCIS is de centrale database tot de Nederlandse wetenschapsinformatie.
Sneller zoeken en u kunt via de tabbladen separaat zoeken in de databases Keur der Wetenschap en de Nationale Proefschriftensite.
NARCIS bevat o.a. 140.000 full text publicaties. De Keur der Wetenschap, maar het werk van ruim 200 vooraanstaande Nederlandse wetenschappers zichtbaar en de National Proefschriftensite bevat meer dan 16.000 proefschriften.
De afkorting NARCIS komt van National Academic Research and Collaborations Information System en is een initiatief van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
U kunt er ook een deel van mijn publicaties (uit de METIS database) in terug vinden.
Ga naar: website NARCIS

Goed archiefonderzoek begint met literatuuronderzoek.
Momenteel een site aan het leeg pluizen die toegang geeft tot een zeer omvangrijk literatuurbestand. Elk jaar worden er ruim 100.000 boeken, compleet gedigitaliseerd aan toegevoegd afkomstig uit heel Europa. Heb er al prachtige werken over Antwerpen, Brussel, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam gevonden, die via o.a. de catalogus van de KB niet te vinden waren. Maar ook boeken over journalisten, genealogie, criminologie, stadsgeschiedenis, Erasmus etc. En dat terwijl deze site nog in de kinderschoenen staat met een bestand van 12.000 online documenten. Welke website bedoel ik?


Deze site is opgenomen in de Archiefzoeker database

Geen opmerkingen: