Zoeken in deze blog

24 januari 2008

Bureau-onderzoek.nl


Meer weten over de missie in Afghanistan, de gezondheidszorg of terrorisme? Vanaf nu vormt www.bureau-onderzoek.nl het startpunt van de zoektocht naar achtergrondinformatie. Bureau-onderzoek.nl is de portal op internet waar onderzoeksjournalistiek van de publieke omroepen wordt gebundeld door een unieke samenwerking van Argos (VPRO), Reporter (KRO) en ZEMBLA (VARA/NPS).

Deze week is www.bureau-onderzoek.nl gelanceerd. De onderzoeksjournalistieke programma’s Argos (VPRO), Reporter (KRO) en ZEMBLA (VARA/NPS) starten dit gezamenlijke platform op internet waar diepgravend en onafhankelijk onderzoek te vinden is. Mensen die diepgang zoeken achter de actualiteit kunnen hier terecht.

Bureau-onderzoek.nl brengt de onderzoeksjournalistieke uitzendingen thematisch samen en de uitzendingen zijn online terug te kijken en te luisteren. In één blik is te zien wat de publieke omroepen aan achtergrondonderzoek hebben gedaan over onderwerpen als het asielbeleid en fraude. De onderzoeken van de publieke omroepen worden aangevuld met externe onderzoeken van gerenommeerde internationale omroepen, tijdschriften, kranten en websites. Daarnaast vult bureau-onderzoek.nl de thema’s aan met eigen onderzoek.

Relevantie en door de redactie bewaakte inhoud zijn de motto’s van bureau-onderzoek.nl. De vraag is altijd: Welke relevante bron kan er worden toegevoegd om het inhoudelijke aanbod van de site kwalitatief te verbreden en te verdiepen? Met als beoogd resultaat dat het onderwerp breder belicht wordt voor de gebruiker. Daarnaast belicht bureau-onderzoek.nl ook de onderzoeksjournalistiek als verschijnsel zélf. Wie zijn nu eigenlijk de onderzoeksjournalisten? Wat beweegt hen en welke methoden gebruiken ze?
(bron: persbericht KRO/NPS/VARA/VPRO)