Zoeken in deze blog

18 april 2008

'Het zit in de familie'

Klik op afbeelding voor het vergroten van het programma

Aanstaande woensdag 23 april is er in Almelo een Symposium Kindergeneeskunde onder de titel 'Het zit in de familie' Van gen tot generatie. Het symposium is ter gelegenheid van het afscheid van de sympathieke kinderarts uit Almelo Niek Hofstee.
De organisatie van dit symposium is in handen van de Vakgroep Kindergeneeskunde van de Ziekehuisgroep Twente, locatie Twenteborg Ziekenhuis te Almelo. Er is accredidatie verkregen van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.
Zoals u op het bovenstaand programma kunt lezen zal ik tijdens dit symposium een lezing geven met als titel: Genealogie: link tussen verleden en heden. De mogelijkheden van genealogisch onderzoek.

Uit de programma brochure: Kinderen met een bijzonder uiterlijk, met bijzondere eigenschappen of met bijzonder gedrag maken van oudsher een belangrijk deel uit van de algemene geneeskundige praktijk; niet alleen vanwege de vaak moeilijke diagnostiek van hun aandoening, maar vooral door de intensieve en vaak langdurige begeleiding. Niet zelden blijkt dezelfde aandoening (soms pa na intensief speurwerk) ook in de familie voor te komen.

Voor mij persoonlijk is dit een bijzonder symposium. In de bijna 30 jaar dat ik ook werk in de genetica heb ik niet eerder met mijn broer een lezing gegeven op het zelfde symposium of congres. Ik voel me vereerd om op deze bijeenkomst te mogen spreken.