Zoeken in deze blog

3 juni 2008

Duitse keizer Wilhelm II

Afbeelding: Schermafdruk van een van de keizerlijke fotoalbums


Goede nieuws uit mijn woonplaats van ab_c media. Het grootste deel van de fotocollectie van Huis Doorn is afkomstig van de Duitse keizer Wilhelm II, die na zijn vlucht in 1918 zijn inventaris in 59 treinwagons uit paleizen in Berlijn en Potsdam naar Doorn liet komen. De collectie bevat ruim 200 albums (zie afbeelding onder) en bestaat in totaal uit ca. 12.000 foto's uit de periode 1845-1941. Belangrijke onderwerpen zijn familieleven, reizen en paleizen, de Duitse geschiedenis (waaronder de Eerste Wereldoorlog) en de bewoning van Huis Doorn.

Op fotocollectie.huisdoorn.nl kunnen de tot nu toe gedigitaliseerde foto's van de keizer in detail bekeken worden. Het is ook mogelijk om online door albums te bladeren. Tegen betaling ken men foto’s downloaden of laten afdrukken. Voor zover mogelijk zijn de foto's op de kaart van Europa geplaatst via Google Maps.
Bron: ab_c media)


Voor het zoeken naar deze en meer archiefbronnen kunt u gebruik maken van de speciale Google zoekmachine op Nederlandse en Vlaamse archiefbronnen: Nederlandse Archiefbronnen zoeker en op www.archiefzoeker.nl.