Zoeken in deze blog

8 oktober 2008

Bij Icesave krijgt u geen 40 aflaten


De naam IceSave vond ik altijd al een contradictie in terminus. Zeker als het om een bankrekening gaat. IJs is nooit betrouwbaar. Het kan smelten, is glad en je kan er hard op vallen.
Op hun site stond: Gemak en duidelijkheid, dat is wat Icesave u biedt. Bij ons hoeft u niets bijzonders te doen om een hoge rente te ontvangen.

Die hele kredietcrises is vermoedelijk het gevolg van hebzucht (Avaritia) van mensen. Ik weet weinig van geld dus ik hou een slag om de arm. De geschiedenis moet het maar uitwijzen.

Jeroen Bosch heeft de zeven hoofdzonden uit de Katholiek Kerk prachtig geschilderd (zie afbeelding). Hebzucht er één van die zeven zonden, maar de kerk een beetje kennende zal het hier wel om de betekenis van gierigheid gaan. Aan gierige mensen had de kerk niets. Net een bank.Bij Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven in het Klooster Sint Aegten kunnen ze u veel meer vertellen over zonden in het religieuze leven. Daar liggen de archieven van vele kloosterordes opgeslagen. Overigens is het bezoeken van dit erfgoedcentrum misschien een goed idee in deze crises, want een bezoek aan de naastgelegen kapel van St. Agatha levert u 40 dagen aflaat op! En waar krijg je dat nog tegenwoordig? Zeker niet bij IceSave.

NB Het ergste is nog dat mensen die niets van doen hebben met deze hebzucht nu ook de klos gaan worden.