Zoeken in deze blog

1 december 2008

Vergeten verhalen festival

Vergeten verhalen festival, vrijdagavond 19 december met o.a. archivaris, archiefinspecteur en Archiefforum redacteur Chido Houbraken

Plaats: Volkskrantgebouw, Wibautstraat 150 in Amsterdam:

www.dickscherpenzeelstichting.nl

19.00 uur Opening van het festival: bekendmaking van de top tien vergeten verhalen.

19.30 uur Inleiding van Garrie van Pinxteren (NOS correspondent in China) over de gevolgen van de kredietcrisis voor China en het Chinese ontwikkelingswerk

19.45 uur Ineiding van John Parker (redacteur The Economist) over de gevolgen van de kredietcrisis voor mensen in ontwikkelingslanden

20.00 uur Loretta Napoleoni (auteur van het boek Schurkeneconomie) over de schurkachtige gevolgen van de kredietcrisis in ontwikkelingslanden. (Een geweldig boek, EH)

20.15 uur Maarten Schinkel (NRC Handelsblad), Evert Nieuwenhuis (de Volkskrant) Ed Groot (Financieel Dagblad), Job Woudt (adjunct Financieel Dagblad) en Paul Hoebink (ontwikkelingseceonoom Radboud universiteit Nijmegen) praten onder leiding van Volkskrant columnist Pieter Hilhorst na over de verslaggeving door de mainstream media die natuurlijk vooral ging over ons eigen welvarende habitat en niet over de vele wereldburgers die zonder crisis in armoede leven. Waarom ons stuk staren op de gevolgen van de kredietcrisis in de welvarende landen, terwijl wij vermoedelijk voorlopig geen honger te vrezen hebben? Subvragen zijn: wat zijn de gevolgen voor investeringen, grondstofprijzen, de markt voor microkredieten, remittances.

21.00 uur Borrel met vergeten hapjes

21.30 uur Een openbaar interview met Onderzoeker Guillermo Correa van de Escuela Na├žional Sindical (ENS) die alles weet over de vele moorden op Colombiaanse vakbondsleden. (In 2006 78, de teller dit jaar staat nu op 38.)

21.30 uur Een workshop creatief met computers voor aanstormende talenten door Chido Houbraken.
Meer over Chido Houbraken. Lees hier zijn CV (redacteuren Het Archiefforum).


En verder….


Prachtige foto's van de fotografen die nu al een deel van hun werk hebben laten zien in de rubriek vergeten foto's, zoals Peter van Beek, Piet den Blanken, Cynthia Boll, Dirk-Jan Visser, Ronald de Hommel,. Pep Bonet en Jan Grarup.

Een toespraak van een wereldbank econoom, uit de serie historische toespraken die de wereld had moeten horen van Pieter Hilhorst.

Een minireportage over de opkomst van Nepalese vrouwenbeweging van Lokaal Mondiaal.

Graag inschrijven via info@dickscherpenzeelstichting.nl

Programmawijzigingen voorbehouden