Zoeken in deze blog

6 januari 2009

Duitse akten online

Afbeelding: zgn Duitse Akten van mijn veel te jong overleden oom

Vandaag zijn de Duitse Akten opgenomen in de collecties van de Digitale Studiezaal van het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG). Het betreft de overlijdensakten van Nederlanders die in Duitsland zijn overleden in de periode vóór, tijdens en vlak ná de Tweede Wereldoorlog. Deze akten zijn op naam geïndexeerd. Hieronder kunt u aan de hand van vier afbeeldingen de stappen zien die u moet nemen om de akten te bekijken.
Ik doe dat aan hand van de gegevens van mijn oom die in een Duits concentratiekamp is overleden. U kunt op de afbeeldingen klikken om ze te vergroten.

Stap en afbeelding 1: ga naar www.cbg.nl en vul rechtsboven de gezochte familienaam in (bovenste pijl). Als er een Duitse akte van deze familienaam aanwezig is, ziet het vlak Duitse Akten groen worden (onderste pijl)Stap en afbeelding 2: U klikt op dit groene vlak, kies de juiste naam (bij mijn familienaam maar één) en klik daarna op het woord afbeelding
Stap en afbeelding 3:
U moet nu inloggen. Als u Vriend van het CBG bent zoals ik, dan heeft u een username/password en krijgt u gratis eenheden om documenten te zien. Volg anders de aanwijzingen.Stap en afbeelding 4: U krijgt nu een deel van de afbeelding te zien. Als u besluit om de hele afbeelding te bekijken, vink dan het vakje aan onder de afbeelding van het document. Pas dan worden de 20 eenheden afgeschreven.Voor de uitvoerige handleiding gebruik Digitale Studiezaal Centraal Bureau voor Genealogie kunt u HIER klikken.

Naast de Duitse Akten zijn vandaag ook de Oost-indische Bronnen in de Digitale studiezaal van het CBG opgenomen. Klik HIER voor meer informatie.