Zoeken in deze blog

11 januari 2009

Nooit te oud om te lerenAfgelopen zaterdag ben ik samen met mijn broer en mijn vader, Arthur Hennekam, naar de Community Day van de Open Universiteit Nederland in Antwerpen geweest. Mijn vader is 88 jaar en sinds half december van het vorig jaar begonnen met 2 modules van de bacholoropleiding Cultuurwetenschappen. Of hij de gehele bachelor- en masteropleiding gaat en/of kan volgen moeten de komende jaren uitwijzen.

Bij de Open Universiteit werk je als student voornamelijk thuis. Af en toe zijn er centrale bijeenkomsten (zoals gisteren), lezingen of tentamens bij de verschillende studiecentra in Nederland en Belgiƫ. Het studiecentrum van Antwerpen is het dichtst bij de plaats waar hij woont. Als kind wilde mijn vader altijd al studeren, maar door omstandigheden is dat er niet van gekomen.
Of hij de oudste universitaire student van de BeNeLux is weet ik niet. Maar een ding is duidelijk: "Je bent nooit te oud om te leren". En als zoon ben ik daar trots op!
Het filmpje laat een korte impressie zien van zijn eerste schreden in het gebouw van de universiteit. De titel van de muziek is: 'A Perfect Saturday'. En dat was het gisteren.

Nagekomen n.a.v. reacties: Inderdaad, hij is ook de "ontwerper"van de RAP bromfiets.