Zoeken in deze blog

27 februari 2009

Weg bij de ING bank was nog nooit zo makkelijk

Bent u de ING bank (Postbank), en zijn bonussen etc ook zat? Weinig vertrouwen in privacy beleid?  U kunt wel klagen, maar dat helpt niet. Gewoon weg gaan als je een ING rekeninghouder bent heeft meer effect. Bijvoorbeeld naar een bank, die hopelijk wel fatsoenlijk met uw geld omgaat.

Maar misschien ziet u op tegen een hoop rompslomp i.v.m. het opzeggen van uw ING bankrekening, privé of zakelijk en de overstap naar een andere bank.

Ik heb het gedaan en het ging heel erg simpel. Ik ben overgestapt naar de ASN bank, de grootste duurzame bank van Nederland. Maar dat was mijn keuze. De ASN kwam goed naar voren in allerlei gebruikersonderzoeken. De Triodos bank was voor mij een ook goede mogelijkheid, maar bij de ASN had ik al een spaarrekening.
Hieronder de simpele stappen *) die u moet nemen om uw ING Bankrekening op te zeggen en over te stappen naar de ASN bank (u krijgt daar zelfs een 1% rente bij een gewone bankrekening):

Stap 1:
Open eerst een ASN Bankrekening.
Wacht enkele dagen tot u per post bericht krijgt van de ASN. U moet dan nog een simpel formulier invullen en terugsturen. Weer even wachten en dan is uw nieuwe bankrekening operationeel voor gebruik. U krijgt daarover een nette brief van de ASN bank.

Stap 2:
Maak gebruik van de Overstapservice van de Nederlandse Banken. Op de website www.overstapservice.nl kunt u daar meer over lezen. Ik heb dat niet gedaan, want het formulier van de ASN Bank gaf meer dan voldoende informatie. Klik HIER om Aanvraagformulier ASN Overstapservice te downloaden. Invullen en opsturen.

Overstapservice is o.a.: Vanaf de door u opgegeven data worden incasso-afschrijvingen automatisch doorgeleid naar uw nieuwe bankrekening. De incassant (bijv Nutsbedrijven) wordt hierover ingelicht en verzocht rekeningnummer in zijn administratie aan te passen. 13 maanden lang worden alle betalingen doorgeleid naar uw nieuwe bankrekening.
Makkelijker kan het toch niet.

Geef even aan uw werkgever(-s) door dat u een andere bankrekening hebt.

Stap 3:
Zeg voor de zekerheid uw ING Privé Rekening op.
Beide formulieren invullen en verzenden. (Adres staat op formulier en postzegel niet nodig)

Alles is nu geregeld. Simpel toch? Voor een Spaarrekening werkt het ook het zelfde.
Ik hoop dat heel veel mensen hun oude Postbankrekening c.q. ING bankrekening gaan opzeggen.


U kunt er zelf voor zorgen dat de medewerkers van deze banken nooit meer een bonus krijgen!

*) wijzigingen voorbehouden, lees de aanwijzingen van de banken. Hou altijd rekening met diensten (bijv. hypotheek, spaarrekening, effecten of verzekeringen) die gekoppeld zijn aan uw bankrekening.

Update 23 januari 2012
Nu nog simpeler: ASN OverstapTeam