Zoeken in deze blog

19 oktober 2009

Vergeten Verhalen

Wereldwijd gonzen miljarden verhalen over evenzovele gebeurtenissen op onze aardbol. Soms zijn ze zonder meer de aandacht van het Nederlandse publiek waard, maar worden ze toch niet opgepikt door de Nederlandse media. Verhalen die ongezien en ongehoord blijven. Vergeten Verhalen.

De Dick Scherpenzeelstichting zoekt die verhalen. Verhalen afkomstig uit niet-westerse landen, die mogelijk relevant zijn voor het streven naar een eerlijkere welvaartsverdeling. Verhalen die misschien minder vlot in de formats van redacties passen maar die vanuit de journalistieke verantwoordelijkheid niet mogen blijven liggen.


Stuur ons je ideeën over zulke verhalen, in maximaal vierhonderd woorden, op www.hetvergetenverhaal.nl Maak in ieder geval duidelijk waar het verhaal over gaat en waar het zich afspeelt. Een zeer breed samengestelde jury selecteert de beste tien, die worden belicht in een speciale uitgave: Vergeten Verhalen 2009. De Dick Scherpenzeel Stichting vraagt vervolgens aan redacties van kranten en televisierubrieken een of meer verhaalideeën uit te werken. Zo vraagt de Dick Scherpenzeelstichting aandacht voor de blinde vlekken van de journalistiek. Stuur voor 8 december jouw Vergeten Verhaal 2009 naar info@dickscherpenzeelstichting.nl Haalt jouw verhaalidee de top tien, dan win je een mini-camera, de Flip Mino HD.

Naast verhalen zijn we ook op zoek naar foto’s. Beeld is immers belangrijk, soms zelfs belangrijker om de boodschap over te brengen. Stuur je Vergeten Foto naar info@dickscherpenzeelstichting.nl en wij publiceren het beeld op de site van Het Vergeten Verhaal. Vertel ons ook in het kort waarom deze foto zo belangrijk is. Omdat de site in flash is, kan niemand je foto illegaal kopiëren. Laat vooral je contactgegevens achter, zodat belangstellenden voor jouw werk in contact kunnen komen met jou.