Zoeken in deze blog

20 december 2009

Olive Tree Genealogy

De oudste genealogische website met online bronnen die ik ken is Olive Tree Genealogy. Stamboomonderzoekster Lorine McGinnis Schulze is de site in februari 1996 (!) gestart. Voor die datum hadden we al kontact met elkaar. Ze reageerde op een artikel dat ik had geschreven in een Canadees Tijdschrift: Genealogical research in the Netherlands, published In 'Families', Ontario Genealogical Society, vol.26.no.2, May 1988. Dat artikel staat nog steeds in digitale vorm op haar website. Heb vanochtend Lorine een mailtje gezonden met het verzoek mijn persoonlijke gegevens eens aan te passen.

Op de website van Lorine kunt u meer dan 1900 online bronnen vinden die u kunnen helpen bij genealogisch onderzoek:Passenger Lists, Ships Search, Immigration Tips, Canada, Military, Genealogy Guide, Loyalists, New Netherland, Native American, Palatine Genealogy, Photo Albums, Almshouse, Orphan Records, Huguenots, Mennonites, Quakers, UK Ireland, Genealogy Secrets! & Odds 'n Ends.
Voor Nederlandse onderzoekers is misschien de pagina New Netherland het meest interessant. Volgens Olive Tree Genealogy is het beste bewaarde geheim voor genealogische onderzoekers de gratis online bronnen van de commerciĆ«le website Ancestry.com. Voor personenzoekers een bijzonder handige bron. Sommige bronnen lopen zelfs tot 1999, iets wat in Nederland vanwege de privacy wetgeving onmogelijk zou zijn.  Ik heb Ancesty.com laatst gebruikt bij een zoektocht in opdracht van de redactie van Netwerk.

Geen opmerkingen: