Zoeken in deze blog

2 december 2009

Pilot chatten met het Nationaal Archief

Chatten met het Nationaal Archief. Dat kan nu: www.nationaalarchief.nl/bezoekinformatie/

Het is nog een pilot en een beetje verstopt op hun website, maar het begin is er.

Van de NA website:
Vanaf 1 december 2009 doet het Nationaal Archief een pilot met het beantwoorden van vragen via een chatfunctie op de website. De pilot duurt twee maanden. Tijdens deze periode is de chatfunctie op een aantal dagdelen beschikbaar.

Met deze pilot hopen wij meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de digitale bezoeker. Vinden onze bezoekers chatten met het Nationaal Archief een nuttige aanvulling op het bestaande pakket aan communicatiekanalen? Welke vragen worden er gesteld bij chatten? Wijken deze vragen af van de vragen die telefonisch of per e-mail gesteld worden? Bereik je door te chatten ook andere publieksgroepen? Kunnen veel vragen die via chat of telefoon binnenkomen niet opgelost worden door betere navigatie op de website?

Voor de pilot maken we gebruik van Google Talk, deze applicatie is gratis en eenvoudig te koppelen aan onze bestaande website. De pilot is ook bedoeld om te ontdekken aan welke eisen en wensen van gebruikers de toekomstige applicatie moet voldoen. In februari 2010 evalueren we de chatpilot en maken we de bevindingen bekend.

Als u vragen hebt over deze pilot kunt u een chatgesprek starten, of een e-mail sturen naar info@nationaalarchief.nl

Geen opmerkingen: