Zoeken in deze blog

8 januari 2010

123people.nl voor zoeken naar personen

Onderstaand bericht werd mij toegezonden door Remco Janssen, PR & nieuwe media strateeg voor Nederland 123people. Graag hoor ik uw ervaringen met 123people:


Dag Eric,

Wij zijn sinds medio november in soft launch met 123people.nl, oorspronkelijk een Oostenrijkse internet start up. De functionaliteiten zijn vooralsnog beperkt, maar je begrijpt vast dat wij die in rap tempo gaan uitbreiden.

Hoe werkt 123people.nl? 
Simpel. Je zoekt op een naampaar zoals wij dat noemen - voor- en achternaam - en de gevonden gegevens worden vervolgens gerubriceerd weergegeven. Alles wat gevonden wordt via 123people.nl is real time beschikbaar - oftewel nu ergens publiekelijk toegankelijk. Bijvoorbeeld profielen in sociale netwerken, zoals Hyves, Twitter, Facebook. De dienst is in tien landen beschikbaar in zeven talen, waaronder Catalaans!
 
Opvallend: voordat de lokale site live ging bleken al vrij veel Nederlanders bekend met 123people. Ook het fenomeen "personen zoeken" is vrij algemeen gewaardeerd, Nederlanders zijn er zeer vertrouwd mee. Niet zo opmerkelijk: 30% van alle zoekopdrachten ter wereld zijn personen gerelateerd, en Nederlanders zijn 'heavy searchers' (38,5 miljoen uur Google in 2008, 97% bereik Google.nl in 2009 volgens Multiscope). In december 2009 werd er 22.200 keer "personen zoeken" gezocht in Google, bijvoorbeeld. En liefst 135.000 keer op "naam zoeken"!

Naarmate wij de functionaliteiten verder gaan uitbreiden, wordt de dienst ook steeds interessanter voor journalisten om mensen mee op te sporen. Het voordeel is vooral dat alle gegevens overzichtelijk worden weergegeven, zoals e-mailadressen of twitterprofielen. En telefoonnummers, in de nabije toekomst.

Voor meer informatie, kijk dan op de blog (http://www.123people.nl/blog/), de social media release (http://pressdoc.com/p/000097) of bij FAQ (http://www.123people.nl/page/faq) of deze video


Geen opmerkingen: