Zoeken in deze blog

13 januari 2010

Miep Gies

De website van Miep Gies (Miepgies.nl) heeft op de dag na haar overlijden meer dan 60.000 bezoekers getrokken van uit de hele wereld. Zo laat de beheerder van de site,Jacques de Wit, vanochtend mij weten. Duizenden mensen vulden het contactformulier in om hun medeleven te betuigen met de familie. De reacties waren veelal emotioneel. De zeer bescheiden Miep Gies is voor heel veel mensen een voorbeeld en een heldin.
Uit de reacties blijkt ook dat veel mensen hoop putten uit het verhaal van Miep Gies: "In moeilijke situaties - als de meeste mensen als een konijn in de aanstormende koplampen staren - zijn er gelukkig mensen als Miep Gies die het verschil maken.", aldus een Amerikaanse reactie.

Opvallend is verder de enorme belangstelling vanuit het buitenland. Het overlijden van Miep Gies werd op maandagavond als eerste om 22.20 uur op haar eigen website en Twitter bekend gemaakt. De BBC pikte dit op rond 23.30 uur, gevolgd door CNN en NBC. Via Twitter is het nieuws van haar overlijden ook direct de wereld rondgezongen. Miep Gies was gisteren een van de meest gebruikte zoektermen op het Twitter netwerk.
(bron: webmaster Miep Gies website)

Geen opmerkingen: