Zoeken in deze blog

27 januari 2010

Toeto voor blije zoekers

Een nuttige website waar je blij van kunt worden als (onder-)zoeker is de site Toeto. Met hulp van deze site heb ik afgelopen week een zoektocht naar een "vermist" echtpaar kunnen afronden.
Hoe werkt Toeto? Naast allerlei oproepen, kun je met Toeto  zoeken naar personen. In eerste instantie is dat niet de doelstelling van de site.
Links op de site, onder het woord ZOEK, moet je dan gegevens invoeren. Je kunt kiezen uit: Familie, Straat, Postcode en/of Plaats.
Stel je wilt weten waar de families Balkenende wonen. Vul dan in Balkenende achter Familie en klik op de knop ZOEK. Je krijgt dan als resultaat: Balkenende, waar woont de familie Balkenende. Als je op deze regel klikt krijgt je een lijst (zie afbeelding) met straten en plaatsnamen waar deze -van oorsprong - Zeeuwse familie woonachtig is.

Voor mijn zoektocht wilde ik weten wie er in een bepaalde straat in Zeist woonde. Keurig kreeg ik daarna een lijstje met achternamen. Met die geslachtsnamen  in de hand ben ik daarna verder gaan zoeken met de hulp van Pipl en 123people.

Toeto is opgenomen in de Archiefzoeker. Als je daar de zoekterm personen gebruikt krijg je een lange lijst met websites waarmee je personen kunt zoeken in binnen- en buitenland.PS momenteel ben ik bezig met een zoektocht naar iemand uit Estland, periode 1920-1946. Als je website- of zoektips heeft hoor ik het graag!

Geen opmerkingen: