Zoeken in deze blog

29 maart 2010

123People (2)

123people en De Telefoongids BV koppelen hun diensten en maken het makkelijker om online profielgegevens via 123people en direct bijbehorende telefoonnummers via De Telefoongids BV te zoeken en vinden. Hiermee springen zij in op de toenemende populariteit van het vinden van vrienden, zakelijke contacten of familieleden via online media.

De nieuwe samenwerking tussen www.123people.nl en www.detelefoongids.nl biedt de internetgebruiker aanvullende mogelijkheden om personen mee te zoeken en vinden. Via een zoekopdracht naar een voor- en achternaam op 123people worden nu zowel - publiek zichtbare - profielen op sociale netwerken, alsook weblinks, foto’s en e-mailadressen, en nu ook telefoonnummers getoond die mogelijk behoren tot de gezochte persoon.

Maar liefst negen miljoen Nederlanders zijn actief op sociale netwerken (79 procent van de online populatie*) en inmiddels is zo’n dertig procent van de zoekopdrachten op het web gericht op het vinden van (namen van) personen. Met het toenemende gebruik van sociale media zoals blogs, Twitter en online netwerken zoals Hyves, LinkedIn en Facebook worden deze media steeds vaker ingezet om personen te zoeken. (*=onderzoek InSites Consulting)

De online samenwerking komt niet alleen reguliere internetgebruikers ten goede,ook iPhone-gebruikers kunnen voortaan via de iPhone-applicatie van 123people vanuit de zoekresultaten bij De Telefoongids & Gouden Gids contact opnemen met hun vrienden, zakelijke contacten of familieleden.

Over 123people
Vanaf februari 2008 optimaliseert 123people online zoeken naar namen en personen. Met inmiddels over de 35 miljoen gebruikers is 123people wereldwijd de grootste en populairste personenzoekmachine. De internet start-up uit Wenen, Oostenrijk, biedt een snel en betrouwbaar zoekprogramma op het web voor gebruikers die een efficiƫnte bron zoeken om online informatie en gegevens over zichzelf of anderen te vinden. Momenteel is 123people beschikbaar in elf landen: Nederland (www.123people.nl), Duitsland (www.123people.de), Oostenrijk (www.123people.at), VS (www.123people.com), Canada (www.123people.ca)., Zwitserland (www.123people.ch), Italiƫ (www.123people.it), Spanje (www.123people.es), Frankrijk (www.123people.fr), Zweden (www.123people.se) en het Verenigd Koninkrijk (www.123people.co.uk) in acht verschillende talen.

Geen opmerkingen: