Zoeken in deze blog

15 april 2010

Familieberichten in de media

Familieberichten op het Internet: advertenties uit bladen HDC Media

Lijkt op website Mensenlinq van Wegener Nederland of  het online geboorteregister van de NRC. En er zijn nog veel meer van dit soort sites, waar je recente persoonsgegevens kunt vinden.Via Twitter bericht ik daar regelmatig over, zodat iedereen snel op hoogte is van de nieuwste sites op het Internet.
Deels worden deze advertenties geplaatst via www.familieberichtenonline.nl van MediaMenu C.V.
Het zijn dus allemaal websites die handige bij het zoeken naar personen of het doopceel lichten.
De mijn inziens mooiste online collectie is te vinden bij het Centraal Bureau voor Genealogie. Daar kun je tegen een kleine betaling een gigantische collectie familieadvertenties raadplegen van vóór 1970. Binnenkort komt daar een nieuwe collectie familieadvertenties 1970-2000 bij. En er komt nog een prachtige bron aan. Daarover later meer.
Zie onderstaande voorbeeld  met o.a. de geboorteadvertentie van Femke Halsema (25 april 1966) en andere advertenties van de familie Halsema uit dezelfde periode:

(klik op afbeelding om te vergroten)

Aanstaande maandag meer van van dit soortstuff bij de workshop Doopceel lichten die ik ga geven voor de Vereniging van Onderzoeksjournalisten waar ik zelf ook al jaren met veel plezier lid van ben. Kennis uitwisselen is een van hun belangrijkste doelstellingen en dat spreekt mij erg aan.  Journalisten zijn maandag van harte welkom, zie onderstaande flyer voor nadere informatie:

           (klik op afbeelding voor vergroten)

Mochten er nog vragen zijn of heb je als journalist of redactie hulp nodig bij een zoektocht, dan kun je altijd kontact (optie email) opnemen.

Geen opmerkingen: