Zoeken in deze blog

28 april 2010

Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn heeft alle akten en registers van de burgerlijke stand vanaf 1811 gedigitaliseerd. Deze zijn vanaf nu digitaal te raadplegen via de website van de gemeente. Ook de fotocollectie van de gemeente, die al gedigitaliseerd was, is nu via Hellendoorn.nl beschikbaar.

Akten burgerlijke stand
De akten van de burgerlijke stand zijn nu ook digitaal te raadplegen. Naast het navigeren door de zogenoemde microfiches, kan men aanvullend de akten zelf beschrijven of daar waar nodig corrigeren. De akten van de burgerlijke stand worden openbaar na een bepaalde periode. Dit is voor geboorteakten 100 jaar, akten van huwelijken en echtscheidingen 75 jaar en akten van overlijden 50 jaar. We praten dan over de akten van geboorten van vóór 1910, akten van huwelijken en echtscheidingen van vóór 1935 en overlijdensakten van vóór 1960.

De akten zijn te vinden via www.hellendoorn.nl/akten

Fotoarchief
De gemeente heeft apparatuur beschikbaar gesteld aan de Historische Kring. Leden van de Werkgroep Foto’s en Oude Ansichten van de Historische Kring hebben de foto’s ingevoerd en de beschrijvingen gemaakt. Het oudste fotomateriaal is van rond 1900 en de collectie loopt door tot op de dag van vandaag. De database wordt voortdurend ververst en aangevuld. Voor geïnteresseerden zijn er allerlei manieren om het digitaal fotoarchief te ontsluiten. Er kan worden gezocht op o.a. onderwerp, straatnaam, jaartal. Inwoners kunnen ook op- en aanmerkingen doorgeven als men fouten tegenkomt, vragen heeft of extra informatie kan leveren. Daarnaast kunnen bezoekers zichzelf registreren. Ze kunnen dan gebruik maken van de mogelijkheden om eigen mappen samen te stellen met voor hen interessante informatie uit onze fotocollecties.

Alle foto’s zijn opgenomen in de digitale beeldbank. Deze is te raadplegen via www.hellendoorn.nl/fotoarchief en via www.zinin.com
(bron: gemeente Hellendoorn)

Geen opmerkingen: