Zoeken in deze blog

17 augustus 2010

Who are the authorities on the web?

Who are the authorities on the web?. Om dat te weten te komen kun je de heerlijke subjectieve site PeerIndex gebruiken.
Henk van Ess heeft een index van 29. Zelf kom ik tot 23.  Wel leuk dat ik de populaire Apple handelsreiziger Alexander Klöpping (14) met kop en schouders versla. Die heeft volgens de peerindex een autoriteit van nul! Hoe z'n knul aan meer dan 6000 Twitter followers komt vind ik fascinerend.

Geert Wilders, Mark Rutte en Maxime Verhagen hebben samen: 18. Volkomen onbelangrijke lui voor het Internet volgens de PeerIndex. Femke Halsema heeft in haar eentje al 21.

PeerIndex helps you discover the authorities and opinion formers on a given topic. Daarom even gekeken naar de index van de bekende blogger Bert Brussen. Die komt op 15. Dat is altijd nog meer dan de speciaal door de Volkskrant aangestelde "sociale media redacteur"  Heleen van Lier (12). Haar aanstelling als docent bij een opleiding voor journalistiek kun je in dit licht ook als absurd beschouwen.

Zoek zelf maar uit wie echt belangrijk voor jou zijn. Dat is veel interessanter dan het resultaat bij de PeerIndex. Om een of andere rede voelt dit stukje nu als een digitale fruitmand.

PS1 Arjan van Veelen (en Reinier Kist) van de NRC Next moeten ze eens naar een bijscholingscursus sturen als ik zijn blog van vandaag over Twitteren lees.
Oef, eigenlijk mag dat hier niet schrijven van mijn opa, die zei altijd "Op onzin moet je niet reageren. Dat is energieverspilling". Wijze en vooral creatieve man, die erg oud is geworden. Helaas vergeet ik deze wijze raad regelmatig, want anders had ik - bijvoorbeeld -  deze blog ook niet schreven.

PS2 Het nieuws buiten Nederland is meestal  het snelst te lezen via Facebook.

Geen opmerkingen: