Zoeken in deze blog

4 september 2010

Stamboomboek !

26 september start het nieuwe televisie programma Verborgen verleden. Hierin gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis.
Rob van Drie van het Centraal Bureau voor Genealogie heeft in aansluiting van dit televisie een boek geschreven dat door Uitgeverij Waanders wordt uitgegeven: Stamboomboek - Verborgen Verleden.
Dit prachtig geïllustreerde boek is hét nieuwe handboek voor iedereen die zich met familiegeschiedenis wil bezighouden.
Het gaat uitvoerig in op genealogische bronnen, bronverantwoording en methode van onderzoek en de mogelijkheden die Internet biedt. De prijs van dit boek is normaal € 22,95.

Als je jw vóór 1 december 2010 opgeeft als vriend/donateur van het Centraal Bureau voor Genealogie krijgt als welkomstgeschenk het Stamboomboek geheel gratis.

Vriend/donateur zijn van het CBG heeft nog veel meer voordelen, zoals o.a. vier keer per jaar het blad Genealogie op je deurmat; aan het eind van het jaar het dikke thematische Jaarboek CBG ontvangen en een tegoed van 500 eenheden voor gebruik van de Digitale Studiezaal van het CBG. De jaarlijkse contributie bedraagt € 38,75. Dat haal je er makkelijk uit is mijn ervaringen. Zelf ben ik al bijna 30 jaar vriend/donateur van het CBG. En dat was voor alleen al om het feit dat ik het zeer interessante Jaarboek CBG krijg en de kortig bij aanschaf van Persoonskaarten. Voor onderzoekers, zoals journalisten, historici en genealogen, een zeer belangrijke bron. Om eerlijk te zijn: ik ben zelfs 2 x vriend/donateur.


Afgelopen donderdag heb ik tijdens een workshop voor medewerkers van de Weekbladpers Tijdschriften al aan de hand van voorbeelden (o.a. Femke Halsema en Willem Holleeder) laten zien, waarom het CBG een belangrijke instelling kan zijn voor journalistiek werk.


Om CBG vriend/donateur te worden stuur je een email naar vrienden@cbg.nl met daarin je naam, adres, postcode en woonplaats (liefs ook met telefoonnummer).

Tip: download en gebruik  het gratis programma Aldfaer voor het opslaan van je eigen familiegegevens, inclusief archiveren van foto's en andere documenten. In mijn Aldfaer database Bekende Nederlanders zitten al meer dan 20.000 records. Je kunt er ook allerlei relaties en netwerken mee in kaart brengen.Geen opmerkingen: