Zoeken in deze blog

6 oktober 2010

Bizar


De voorzitter van de HBO-raad Doekle Terpstra zou zich eens meer bezig moeten houden met de kwaliteit van het onderwijs i.p.v. overal in de media te verschijnen en zijn mening te ventileren over........[vul maar in].

Het feit dat hij de HBO-diplomazendel een hetze noemt geeft voor mij aan dat Doekle "de man op de verkeerde plaats is" om het HBO onderwijs stevig aan te pakken. Zie ook publicaties over rapport Leers, deze Tweet, het Zwartboek HBO of deze Twitter reactie.
De nieuwe minister voor onderwijs zal vermoedelijk een CDA-er worden. Die zal partijgenoot Doekle wel weer uit de vieze wind houden.

De studenten hebben recht op goed onderwijs dat bij de tijd is.  Aan de maatschappij ben je als docent én politicus schatplichtig om voor goed onderwijs te zorgen. Selectie aan de poort is daarbij nodig mijn inziens.

En  deels terecht schrijft blogger @bertbrussen  (deels, omdat 70% betwistbaar getal is. Kan hoger en lager) vanochtend terecht via ehhhhh......Twitter:

Uit eigen ervaring: in België kun je, anders dan in Nederland,  twee uur een college geven, waarbij de overgrote meerderheid van de studenten echt luisteren c.q. participeren. De vele studenten journalistiek die ik bij onze Zuiderburen heb meegemaakt gaan voor hun vak. Ik bedoel dit soort studenten (Twitter van vanochtend):
 
Nu maar hopen dat er veel meer studenten, zoals @pbiesterbos op allerlei digitale plaatsen laten weten wat ze van hun onderwijs vinden. Misschien dat dat gaat helpen.

NB1 welke docent gaat AntoiAlma nu uitleggen dat het gebruik van sociale media nadelig kan zijn? Of heeft ze gewoon gelijk en zijn de huidige HBO instellingen slaapverwekkend slecht?
NB2 Dit bericht verscheen vandaag op het Internet.

Geen opmerkingen: