Zoeken in deze blog

14 oktober 2010

Mark Rutte

De kwartierstaat  van de nieuwe premier Mark Rutte is relatief simpel te maken op basis van gegevens van het  Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) en de genealogische databanken van de Nederlandse openbare archiefinstellingen

Hier als voorbeeld wat familieadvertenties Rutte uit de CBG advertentiecollectie. Een deel van deze advertenties zijn ook terug te vinden via de online historische krantenarchieven. Deze kun je simpel terug vinden via de archiefzoeker.

Afbeelding 1: Overgrootouders Rutte/McKenzie aan vaderskant:


Afbeelding 2: familieadvertenties overlijden overovergrootvader, zeilmaker Johannes Rutte. Opvallend de opmerking m.b.t. buitenlandse betrekkingen

Afbeelding 3: Overlijdensadvertentie van de eerste vrouw van de in 1988 overleden vader van Mark Rutte.  De dood van zijn eerste vrouw in een Japans kamp in Nederlands-IndiĆ« heeft vermoedelijk een grote impact gehad op de familie.
Afbeelding 4: geboorteadvertentie Mark Rutte
Opmerkelijk is de hoeveelheid informatie van nog levende personen die je kunt vinden.

Via @Erichennekam heb je kun lezen dat ik misschien voor de VVOJ conferentie 2010 (Vereniging van Onderzoeksjournalisten) een extra lange workshop "Genealogie voor journalisten" ga geven. Momenteel ben ik in overleg met de organisatie van de conferentie die 19 en 20 november in Gent wordt gehouden.

Geen opmerkingen: