Zoeken in deze blog

22 februari 2011

De seksuele escapades van Soekarno.

De seksuele escapades van Soekarno. Onthullende details uit de archieven van BuZa  http://tinyurl.com/5wchslh (Historisch Nieuwsblad)

Citaat
Vanuit Washington werd gemeld dat Soekarno bij zijn bezoek aan Holywood en intiem tête à tête had gehad met Marilyn Monroe. Over zijn bezoek aan Wenen citeerde de ambassadeur Die Aktuelle Nachricht van 3 oktober 1956, die berichtte dat op de persconferentie ter afsluiting van het staatsbezoek wel de pers, maar niet de Indonesische president was verschenen, ‘der zum Erstaunen des Personals des Hotels Ambassador zur gleichen Zeit weibliche Personen zur Audienz empfing die sonst kein Schritt über die Schwelle des Nobelhotels wagen würden.'
Bron: Historisch Nieuwsblad

Grappig dat ik -aan de hand van VPRO filmbeelden - regelmatig in mijn colleges, Soekarno en zijn biografe Cindy Adams gebruik voor het toelichten van de methodiek die ik toepas bij archiefonderzoek. Het onderzoek van Giebels is een mooie aanvulling.
De Nederlandse "cables" zijn al vele jaren (Wikileaks moest toen nog geboren worden) een machtige bron, die je kunt raadplegen bij het Nationaal Archief en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geen opmerkingen: