Zoeken in deze blog

28 juli 2011

Fotoarchief Ede en Barneveld

Als eerste stap op de weg naar een verregaande samenwerking tussen de twee gemeentelijk archiefdiensten is het gezamenlijk fotoarchief van de gemeenten Barneveld en Ede online gegaan. Ruim 30.000 afbeeldingen zijn gedigitaliseerd en online te bekijken en te bestellen.

De fotocollectie bevat beelden van de gemeenten Barneveld en Ede, zoals veranderende straatbeelden, oude huizen, villa’s, boerderijen, monumenten en luchtfoto's. Verder bevat de collectie portretten, foto's van verschillende gebeurtenissen zoals evenementen en manifestaties, en van kunstwerken in de gemeenten. Ook zijn kaarten van Ede te vinden; enkele daarvan zijn in te zien.

Een volgende stap is het online beschikbaar stellen van de notariƫle akten van beide gemeentelijke archiefdiensten. Naar verwachting zullen deze documenten vanaf begin 2012 beschikbaar komen voor publiek. In een later stadium zullen de akten van de Burgerlijke Stand Ede (geboorte-, trouw- en overlijdensakten) en haar archieven via internet toegankelijk worden.

De collectie is benaderbaar via www.barneveld.nl/gemeentearchief en www.ede.nl/gemeentearchief.

(Bron: gemeente Ede)

Rechtstreeks: http://hosting25.deventit.nl/ede/atlantispubliek/default.aspx?modules=beeldbanken#

Geen opmerkingen: