Doorgaan naar hoofdcontent

Museum Life is nieuwe krant Belgische cultuurinstellingen


Vier grote cultuurtempels, onderzoekscentra en erfgoedbeheerders zullen voortaan hun informatieverstrekking bundelen in de gemeenschappelijke krant Museum Life. Drie keer per jaar zal het publiek kennis kunnen maken met de activiteiten van de Koninklijke Bibliotheek van België, de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en het Rijksarchief in België. Het eerste nummer verschijnt op 21 februari en covert de periode tot en met april. Daarna zullen de nummers mei tot augustus en september tot december volgen.

Het initiatief past in het streven van de vier instellingen om intensiever samen te werken en slagvaardiger uit de hoek te komen op promotioneel vlak. Het krijgt de volle steun van het Federaal Wetenschapsbeleid. De 215.000 exemplaren van elke oplage zullen in Brussel en België verspreid worden via eigen distributiekanalen, via de firma Aeolus en als speciale bijlage in De Standaard en La Libre. Zo hopen de initiatiefnemers ruimer te kunnen berichten over hun tentoonstellingen, verzamelingen en allerhande activiteiten zoals rondleidingen, lezingen en speciale evenementen. De elektronische versie is beschikbaar op www.kbr.be vanaf 21 februari.
(Bron: KBB)

Populaire posts van deze blog

SERP Research Tool

SERP Research tool, the powerful link prospecting tool of the Link Research Tool

Archiefzoeker: duizenden bronnen en tips nu op deze blog

New.Op 10 januari 2019 kreeg ik van de Koninklijke Bibliotheek  het goede bericht dat deze blog digitaal zal worden gearchiveerd. Lees webarchief KB.Op 7 december 2018 is de Archiefzoeker database definitief offline gegaan. 

Via deze blog (bovenin zit een zoekbalk) zal ik ook regelmatig nieuwe bronnen en tools beschrijven. Veel geraadpleegde tips:
Overzicht alle krantenarchieven NederlandBijzondere Rechtspleging en door POD/PRA opgepakte personen.... (lijst namen, zeer populair)Bronnen, tips, tools én zoekmachines voor het zoeken naar personen (ook genealogie)Maak je eigen stamboom in 9 stappen. Basis voor het schrijven van een familiegeschiedenisBierbrouwer Heineken. Stap voor stap archiefonderzoek waarbij archiefvormers centraal staanWas mijn familie goed/fout in de Tweede Wereldoorlog?Beste bronnen onderzoek (historische) schepen, scheepvaart, bemanningen, eigenaren en redersBronnen DTB Duitsland + tips voor zoeken naar Duitse root
Eric Hennekam
14  januari 2019
Overzicht van alle Nederlandse krantenarchieven op het Internet

[update 7 januari 2019 ]
Archief Eemland: plaatselijke kranten uit Amersfoort en omgeving, Zoals Amerfoortsch Dagblad, De Eemlander en de Leusder Krant.Archieven.nl: portaal site van verschillende archiefbeherende instellingen. Kies optie kranten. oa. krantencollectie Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg, Regionaal Archief Dordrecht, gemeentearchieven Kampen, Roermond, Vlissingen en Zaanstad, RHC Eindhoven, EHC Sittard-Geleen en RA Rivierenland. Komen ook hieronder terug.Brabants Historisch Informatie Centrum:  Graafsche Courant, De Echo en Boxmeers Weekblad, Udense Courant.Dag-, Nieuws- en Weekblad in Overijssel: Veel titels. Oa. Tubantia, Deventer Dagblad, Coevorder Courant, Hengelosche Dagblad, Trouw etc.Delpher : het grootste krantenarchief van Nederland op de site van de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met vier Universiteitsbibliotheken. Honderden titels. Overzicht beschikbare titels (PDF). Niet alleen kranten uit Nederland, maar ook de Nederlandse  Antillen,  Suriname…