Zoeken in deze blog

21 juni 2012

Inschrijving Maand van de Geschiedenis gestart


Doe mee aan het grootste historische evenement van Nederland

De inschrijving voor de Maand van de Geschiedenis in oktober 2012 is gestart. Honderden culturele instellingen, zoals musea, archieven, bibliotheken, historische verenigingen, filmhuizen en instituten worden uitgenodigd om tijdens de Maand van de Geschiedenis een activiteit te organiseren rondom het thema Arm & Rijk in de Nederlandse geschiedenis. Aanmelding kan via www.maandvandegeschiedenis.nl

Grootste historische evenement
De Maand van de Geschiedenis is in de afgelopen 9 jaar uitgegroeid tot het grootste evenement rondom Nederlandse geschiedenis. Een maand lang vinden overal in Nederland leuke en boeiende historische activiteiten plaats voor jong en oud.

Activiteit aanmelden voor de Maand van de Geschiedenis
Organiseer ook een activiteit rond de geschiedenis van Arm & Rijk en meld deze aan opwww.maandvandegeschiedenis.nl. De activiteit krijgt een eigen pagina op de website en er is een grote landelijke, regionale en lokale mediacampagne waarin je activiteit onder de aandacht van een groot en breed publiek wordt gebracht. Kijk op www.maandvandegeschiedenis.nl voor meer informatie, deelname en inspiratie over het thema Arm & Rijk.
                               
Thema 2012: Arm & Rijk
Dit jaar staat de Maand van de Geschiedenis in het teken van Arm & Rijk. Een thema met actualiteitswaarde dat volop kansen biedt voor bijzondere activiteiten en programma’s. Crises en bezuinigingen maken Arm en Rijk tot een hot item in het dagelijks leven. In Nederland hebben perioden van schaarste en overvloed elkaar vaak afgewisseld en tegelijkertijd bestonden Arm & Rijk naast elkaar. Organiseer een activiteit rond Arm & Rijk die aansluit op jouw instelling of regio.

Nacht van de Geschiedenis en Libris Geschiedenis Prijs.
De Maand van de Geschiedenis wordt afgesloten met de Nacht van de Geschiedenis op 27 oktober in het Rijksmuseum. De Nacht van de Geschiedenis is een bruisend feest met een inhoudelijk sterk en prikkelend programma voor geschiedenisprofessionals, historisch ge├»nteresseerden en de nieuwe generatie historici. Het programma wordt vanaf 1 augustus bekend gemaakt op www.nachtvandegeschiedenis.nl.

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis wordt de Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt voor het beste historische boek dat een algemeen publiek aanspreekt. In juli wordt de longlist met tien titels bekend gemaakt in de Volkskrant en viawww.librisgeschiedenisprijs.nl.

Voor de eerste keer organiseren het Nederlands Openluchtmuseum en het Rijksmuseum gezamenlijk de Maand van de Geschiedenis en de Nacht van de Geschiedenis. Samenwerking vindt tevens plaats met de Nederlandse Museumvereniging en Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen. Mediapartners zijn Historisch Nieuwsblad, de Volkskrant en Andere Tijden (NTR/VPRO).