Zoeken in deze blog

7 december 2018

Archiefzoeker offline

[update 12 december 2018]

Op 7 december 2018 is de Archiefzoeker database definitief offline gegaan. 

In de Archiefzoeker database waren meer dan 6000 records opgenomen met bronnen en tools voor het zoeken naar oa personen, archieven, documenten, foto's, genealogie, sociale media, zoekmachines etc etc. Sites en tools die je met Google en andere zoekmachines vaak moeilijk kon vinden.

De site Archiefzoeker had duizenden unieke bezoekers, die moet ik nu teleurstellen, maar ik wil geen eigen websites meer te onderhouden hebben.  

Via deze blog (bovenin zit een zoekbalk) zal ik ook regelmatig nieuwe bronnen vermelden. Enkele voorbeelden die dagelijks veel gebruikt worden:
De records uit de Archiefzoeker zitten nu allemaal in een stand-alone database op mijn privé computers.
Nog elke dag zal deze database up-to-date gehouden worden én nieuwe records (speciale tools voor om die te vinden)  toevoegd om mensen te helpen. Overigens zitten de meeste bronnen ook in mijn geheugen, dat is mijn afwijking.  

Onderzoeksvragen heb ik het liefst via Twitter @erichennekam (persoonlijke vragen via DM). Voordeel: andere Twitteraars kunnen dan meedenken. 


Afgelopen tientallen jaren heb ik duizenden mensen kunnen helpen met hun zoektochten. Dat gaf en geeft mij meestal elke keer weer voldoening. Dat was ook het geval bij de honderden workshops en cursussen die ik heb mogen geven. 
Niets mooier dan mensen helpen. En dat laatste blijf ik doen, evenals het geven van lezingen. De Archiefzoeker blijft, maar niet meer als website.


Eric Hennekam
12 december 2018
Email: erichennekam @ gmail.com