Doorgaan naar hoofdcontent

Publicaties en netwerken

Voor onderzoek maak ik met grote regelmaat gebruik van Google Scholar. Er is een Nederlandse versie en een Amerikaanse versie. De laatste geeft toegang tot de rechtbankarchieven van de Verenigde Staten (optie Case Law).

Via Google Scholar kun je bijvoorbeeld achterhalen waar een specialist werkzaam is (geweest), wie de echte specialisten zijn op een bepaald vakgebied of welke netwerken er zijn tussen specialisten (en bedrijven). Ook de Google patenten database van Google is gekoppeld aan Scholar.

Als je Google Scholar in combinatie met de DART E-thesis database gebruikt, kan je bijna niets meer ontgaan uit de wetenschappelijke wereld. De DART E-Thesis bevat meer dan 800.000 promotieonderzoeken van 617 universiteiten uit 28 Europese landen en wordt elke minuut aangevuld. Deze database is ook goed te gebruiken om personen en andere publicaties te zoeken. Gebruik je deze database samen met de gegevens van de NARCIS website , de Global ETD zoekmachine  en OATD  dan kan je onderzoek eigenlijk niet meer stuk.

In Pubmed zijn bijna alle medisch [genealogische] publicaties te vinden. Pubmed heb ik oa gebruikt voor het Nieuwsuur onderzoek (2013) naar de (wetenschappelijke) publicaties van de toen in opspraak geraakte arts Jansen Steur.


© erichennekam
23 december 2018


Populaire posts van deze blog

SERP Research Tool

SERP Research tool, the powerful link prospecting tool of the Link Research Tool

Archiefzoeker: duizenden bronnen en tips nu op deze blog

New.Op 10 januari 2019 kreeg ik van de Koninklijke Bibliotheek  het goede bericht dat deze blog digitaal zal worden gearchiveerd. Lees webarchief KB.Op 7 december 2018 is de Archiefzoeker database definitief offline gegaan. 

Via deze blog (bovenin zit een zoekbalk) zal ik ook regelmatig nieuwe bronnen en tools beschrijven. Veel geraadpleegde tips:
Overzicht alle krantenarchieven NederlandBijzondere Rechtspleging en door POD/PRA opgepakte personen.... (lijst namen, zeer populair)Bronnen, tips, tools én zoekmachines voor het zoeken naar personen (ook genealogie)Maak je eigen stamboom in 9 stappen. Basis voor het schrijven van een familiegeschiedenisBierbrouwer Heineken. Stap voor stap archiefonderzoek waarbij archiefvormers centraal staanWas mijn familie goed/fout in de Tweede Wereldoorlog?Beste bronnen onderzoek (historische) schepen, scheepvaart, bemanningen, eigenaren en redersBronnen DTB Duitsland + tips voor zoeken naar Duitse root
Eric Hennekam
14  januari 2019
Overzicht van alle Nederlandse krantenarchieven op het Internet

[update 7 januari 2019 ]
Archief Eemland: plaatselijke kranten uit Amersfoort en omgeving, Zoals Amerfoortsch Dagblad, De Eemlander en de Leusder Krant.Archieven.nl: portaal site van verschillende archiefbeherende instellingen. Kies optie kranten. oa. krantencollectie Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg, Regionaal Archief Dordrecht, gemeentearchieven Kampen, Roermond, Vlissingen en Zaanstad, RHC Eindhoven, EHC Sittard-Geleen en RA Rivierenland. Komen ook hieronder terug.Brabants Historisch Informatie Centrum:  Graafsche Courant, De Echo en Boxmeers Weekblad, Udense Courant.Dag-, Nieuws- en Weekblad in Overijssel: Veel titels. Oa. Tubantia, Deventer Dagblad, Coevorder Courant, Hengelosche Dagblad, Trouw etc.Delpher : het grootste krantenarchief van Nederland op de site van de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met vier Universiteitsbibliotheken. Honderden titels. Overzicht beschikbare titels (PDF). Niet alleen kranten uit Nederland, maar ook de Nederlandse  Antillen,  Suriname…