Doorgaan naar hoofdcontent

Lijst met ondertekenaars Nashvilleverklaring is niet weg

De lijst met de namen van de ondertekenaars van de Nashvilleverklaring schijnt op sommige plaatsen offline gehaald te zijn of gepubliceerd zonder de namen van de ondertekenaars [verwijderd op Nashville.nl uit angst?]. Nu is weg meestal niet weg op het Internet. De verklaring met de namen van de ondertekenaars is terug te vinden in het grootste digitaal archief ter wereld: Internet Archive. (toegang via de Wayback Machine).


NOS, RTL Nieuws ea: Honderden orthodox-protestantse predikanten en politici ondertekenen anti LHBTI pamflet en 'homohaatmanifest' wekt afschuw op sociale media.

Persoonlijk vind ik dit soort verklaringen haatzaaiend en daardoor doodeng.

Via Dominees.nl  [Verkade's Dominees Memories], Digibron en de Kerkzoeker van de Protestantse Kerken (PKN) zijn aanvullende gegevens te vinden. Het archief van de protestantse kerken is te vinden bij de Vrije Universiteit Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden).
Zoeken in de acta/handelingen van de synodes: 1816-2003 (zie afbeelding als voorbeeld):


Bron: Handelingen van de vergadering van de generale synode der Nederlandse Hervormde Kerk 
op 9, 10 en 11 juni 1983 in centrum Hydepark te Doorn

De website van het Documentatie Centrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen kan u meer informatie geven over protestants christelijke politieke partijen.

Leestip: Webarchieven in de wereld, want weg is meestal niet weg op Internet


© erichennekam

Populaire posts van deze blog

Overzicht van alle Nederlandse krantenarchieven op het Internet

Update: 30 april 2019 Archief Eemland: plaatselijke kranten uit Amersfoort en omgeving, Zoals Amerfoortsch Dagblad, De Eemlander en de Leusder Krant.Archieven.nl: portaal site van verschillende archiefbeherende instellingen. Kies optie kranten. oa. krantencollectie Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg, Regionaal Archief Dordrecht, gemeentearchieven Kampen, Roermond, Vlissingen en Zaanstad, RHC Eindhoven, EHC Sittard-Geleen en RA Rivierenland. Komen ook hieronder terug.Brabants Historisch Informatie Centrum:  Graafsche Courant, De Echo en Boxmeers Weekblad, Udense Courant.Dag-, Nieuws- en Weekblad in Overijssel: Veel titels. Oa. Tubantia, Deventer Dagblad, Coevorder Courant, Hengelosche Dagblad, Trouw etc.Delpher : het grootste krantenarchief van Nederland op de site van de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met vier Universiteitsbibliotheken. Honderden titels. Overzicht beschikbare titels (PDF). Niet alleen kranten uit Nederland, maar ook de Nederlandse  Antillen,  Suriname, N…

Was mijn familie of een persoon fout/goed in de Tweede Wereldoorlog?

Update 1 mei 2019
"Was mijn overleden (groot-)vader en/of (groot-) moeder  fout in de Tweede Wereldoorlog? En hoe en/of waar kan ik daar meer informatie over opvragen? "  Dit soort vragen heb ik afgelopen 30 jaar heel veel gekregen. Hier tips om zelf onderzoek te verrichten. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen: email of Twitter @erichennekam
Met fout wordt meestal bedoeld of ze NSB-ers waren, of de vijand hadden geholpen (bv verraad), of in dienst waren getreden bij de Duitse of Italiaanse krijgsmacht. Het is echter niet zo zwart/wit als hier beschreven. In 2015 nog een onderzoek verricht voor een half-Duitse familie, waar grootouders aan moederszijde NSB-ers waren. Uit mijn onderzoek kwam naar voren dat ze mensen het leven hebben gered door ze uit handen van de Duitsers te houden. 20 april 2016 ben ik een nieuw onderzoek gestart, wat naar verwachting ruim 3 jaar gaat duren.

Afbeelding: 10 mei 1945
Er zijn zeer veel bronnen waar je die gegevens kunt vinden, oa bij het Natio…

Bronnen tips en tools voor het zoeken naar personen

Update: 10 mei 2019 Afgelopen jaren heb ik voor journalisten,  TV-programma's binnen- en buitenland, auteurs, notarissen, instellingen en particulieren de gegevens van duizenden personen opgezocht in openbare bestanden, én workshops voor het zoeken naar personen gegeven. Hier een aantal tips en tools voor uw onderzoek:

Belangrijkste eerste tip: verplaats u altijd in een persoon of familie én in de tijd.
1. Google en andere zoekmachines
Gebruik in de Google zoekbalk verschillende beschikbare operators, zoals Site,Filetype, "" en * en misschien wel de meest interessante bij personen zoeken Around.  Daarnaast de andere producten van Google, zoals Google Afbeeldingen (zie ook nr 11), Google ScholarGoogle Plus (zie ook 3), Google Patents en Google Maps.
Tip: InstantstreetView , daarmee ontdekte ik iets bijzonders m.b.t. een straat op de Utrechtse Heuvelrug.

Andere goede zoekmachines zijn: Bing en Yahoo. Gebruik dus nooit alleen Google als zoekmachine.  Bijv voor China gebruik ik