Doorgaan naar hoofdcontent

Lijst met ondertekenaars Nashvilleverklaring is niet weg

De lijst met de namen van de ondertekenaars van de Nashvilleverklaring schijnt op sommige plaatsen offline gehaald te zijn of gepubliceerd zonder de namen van de ondertekenaars [verwijderd op Nashville.nl uit angst?]. Nu is weg meestal niet weg op het Internet. De verklaring met de namen van de ondertekenaars is terug te vinden in het grootste digitaal archief ter wereld: Internet Archive. (toegang via de Wayback Machine).


NOS, RTL Nieuws ea: Honderden orthodox-protestantse predikanten en politici ondertekenen anti LHBTI pamflet en 'homohaatmanifest' wekt afschuw op sociale media.

Persoonlijk vind ik dit soort verklaringen haatzaaiend en daardoor doodeng.

Via Dominees.nl  [Verkade's Dominees Memories], Digibron en de Kerkzoeker van de Protestantse Kerken (PKN) zijn aanvullende gegevens te vinden. Het archief van de protestantse kerken is te vinden bij de Vrije Universiteit Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden).
Zoeken in de acta/handelingen van de synodes: 1816-2003 (zie afbeelding als voorbeeld):


Bron: Handelingen van de vergadering van de generale synode der Nederlandse Hervormde Kerk 
op 9, 10 en 11 juni 1983 in centrum Hydepark te Doorn

De website van het Documentatie Centrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen kan u meer informatie geven over protestants christelijke politieke partijen.

Leestip: Webarchieven in de wereld, want weg is meestal niet weg op Internet


© erichennekam

Populaire posts van deze blog

SERP Research Tool

SERP Research tool, the powerful link prospecting tool of the Link Research Tool

Archiefzoeker: duizenden bronnen en tips nu op deze blog

New.Op 10 januari 2019 kreeg ik van de Koninklijke Bibliotheek  het goede bericht dat deze blog digitaal zal worden gearchiveerd. Lees webarchief KB.Op 7 december 2018 is de Archiefzoeker database definitief offline gegaan. 

Via deze blog (bovenin zit een zoekbalk) zal ik ook regelmatig nieuwe bronnen en tools beschrijven. Veel geraadpleegde tips:
Overzicht alle krantenarchieven NederlandBijzondere Rechtspleging en door POD/PRA opgepakte personen.... (lijst namen, zeer populair)Bronnen, tips, tools én zoekmachines voor het zoeken naar personen (ook genealogie)Maak je eigen stamboom in 9 stappen. Basis voor het schrijven van een familiegeschiedenisBierbrouwer Heineken. Stap voor stap archiefonderzoek waarbij archiefvormers centraal staanWas mijn familie goed/fout in de Tweede Wereldoorlog?Beste bronnen onderzoek (historische) schepen, scheepvaart, bemanningen, eigenaren en redersBronnen DTB Duitsland + tips voor zoeken naar Duitse root
Eric Hennekam
14  januari 2019
Overzicht van alle Nederlandse krantenarchieven op het Internet

[update 7 januari 2019 ]
Archief Eemland: plaatselijke kranten uit Amersfoort en omgeving, Zoals Amerfoortsch Dagblad, De Eemlander en de Leusder Krant.Archieven.nl: portaal site van verschillende archiefbeherende instellingen. Kies optie kranten. oa. krantencollectie Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg, Regionaal Archief Dordrecht, gemeentearchieven Kampen, Roermond, Vlissingen en Zaanstad, RHC Eindhoven, EHC Sittard-Geleen en RA Rivierenland. Komen ook hieronder terug.Brabants Historisch Informatie Centrum:  Graafsche Courant, De Echo en Boxmeers Weekblad, Udense Courant.Dag-, Nieuws- en Weekblad in Overijssel: Veel titels. Oa. Tubantia, Deventer Dagblad, Coevorder Courant, Hengelosche Dagblad, Trouw etc.Delpher : het grootste krantenarchief van Nederland op de site van de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met vier Universiteitsbibliotheken. Honderden titels. Overzicht beschikbare titels (PDF). Niet alleen kranten uit Nederland, maar ook de Nederlandse  Antillen,  Suriname…